måndag 26 mars 2012

Gnagare....


Hamstrandet har börjat. Det är liksom tillåtet nu.
 Ett helt hus som skall inredas. Jag kan inte tänka mig något roligare i heeeela världen.
Håll i hatten för nu drar vi igång :)

 

lördag 24 mars 2012

Lakkrís Garage....




Min mamma och jag älskar att köra runt till nya butiker, det är liksom vår grej. Vi gillar oftast samma saker, men har lagom mycket samma smak så vi slåss aldrig om fynden :)
Ibland har vi tur och hittar riktiga pärlor som idag - Mor Ágústas garage! Fina vintage-prylar, lite rufft och lagom blommigt/romantiskt = massor av fint!
Det blir snart en tur dit igen. Jag hittade några småfynd som behöver sällskap i ett av barnrummen.
Kika in  hos Hvítur Lakkrís för att se bilder som är liiite bättre än mina snabba ajfån-foto :)

måndag 19 mars 2012

Badrum....

Vi har valt att köra Svedbergs rakt igenom på både gäst-wc och badrum. Enkelt och funktionellt.
Här är badrummet på ovanvåningen. Vitt 15x15 kakel på väggen, vit/ljusgrå mosaik på golvet.
Vita lite femtiotalsinspirerade badrumsskåp (hittar ingen bild, men denna serie). Rakt badkar, två handfat, dusch med kaklad väg och glasdörr.



 bild: svedbergs.se

 bild: svedbergs.se
 bild: svedbergs.se
bild: svedbergs.se 
bild: svedbergs.se
 bild: svedbergs.se

lördag 17 mars 2012

Lyckad jakt....



Jäpp, nu börjar den prickiga sonen och jag att längta efter lite utmaningar.
När man är hemma så blir det en del datortid - på gott och ont. Jag har beställt dörrtrycken, plastskålar från Rice, wallies, traderat och googlat utomhusbelysning.
Men jag har också snöat in på soffbord... med ruff bordsskiva. Inte bara att åka till affären och hämta direkt. Har lusläst blocket - utan resultat. Tänkte att jag fick ge en näraliggande "loppis" en chans - och det blev lyckoträff. Ett bord och ett racket för ett par hundralappar. Helt ok.
Vissa av dessa ställen har börjat lära sig hur de skall ta betalt, men jag hade tur här. Det fanns även en liten zinkbalja för 375:- och en glasburk för en hundring. Försäljaren tyckte nog mest synd om mig och undrade vad jag skulle med ett sånt gammalt dåligt bord till :) 
Nu skall det bara stå ute ett tag och lufta och ruffa till sig ytterligare. Sen skall benen kapas och kaaanske målas.

torsdag 15 mars 2012

Prickig lillebror = extratid....

Jag är hemma med en prickig lillebror. Han är vid gott mod och full av energi så vi har nu hunnit med att städa huset (stugan), tvätta bilen och fixa lite bilder från nya huset.
Inte helt lätt att ta fancy bilder i dåligt ljus med en kompaktkamera - men ni ser iaf tanken :)

Den kalasfina panelen är på plats - är såå nöjd, precis som jag önskade! Kakelugnen kommer att sitta som en smäck i hörnan.
Här är bardisken till köket. Inte min favoritlösning från början, men jag gillar den mer och mer. Den skärmar av lite mot köket och sedan kan man sitta här för en snabb macka eller lite läxläsning. På väggen till vänster skall det sitta två svarta Jieldé vägglampor - typ såhär.

Här är insidan på bardisken. Det blir en inbyggd micro och lite uttag för kaffemaskin och liknade till höger.
Vi skall "bara" ha ett matbord - ett stort som rymmer många. Bordet är det enda som skall finnas på verandan (ja och lite stolar så klart...)

Detta är utsikten mot köket när man sitter på verandan.

söndag 11 mars 2012

Ooooh....


Armband från underbara Uno de 50, sitter som en smäck till vårstassen. Finns hos Rosencranz.se som även har massor av annat fint. Snabb och trevlig service!
Överlag tycker jag att de flesta webbutiker har en servicenivå som klart överstiger många fysiska butiker. I löööve internet :)

torsdag 8 mars 2012

Hantverk....



Vi har haft en väldig tur med våra hantverkare *peppar peppar*. Någon liten grej, men i det hela är vi väldigt nöjda än så länge.
Snickarna är outstanding, både i sitt yrke men även i sin inställning till beställaren.

Det är verkligen en stor fördel att bo nära bygget. Nästan varje morgon och alla eftermiddagar så kikar jag in i huset. Förutom att det är väldigt spännande så är det också mycket praktiskt att varje dag kunna svara på frågor hur man vill ha det och på plats. Dessa snickare, som vi blivit välsignade med, frågar alltid innan de gör ngt som inte är helt klart eller bestämt. De chansar aldrig. Det gör att man får förtroende för dem och att man slipper missförstånd/fel/måste göra om. Man får heller inte känslan av att de väljer lättaste vägen, utan att de verkligen vill att vi skall bli nöjda. Detta har vi inte varit bortskämda med i tidigare kontakter med hantverkare.

Hittills är vi mycket nöjda. Någon liten dispyt, men inget större som inte gått att lösa. Efter att hela huset är klart tänkte jag skriva en sammanfattning av hur vi upplevt bygget, lite tips till er som kanske skall bygga efter oss.
Vad man kan säga så kostar det alltid mer än man trodde från början, vi var beredda, men man kan ändå bli uppretad i omgångar. Att bygga nytt är inget för personer med känsliga nerver :)

lördag 3 mars 2012

Overklig omgivning....

Ljuvligt väder!
Jag måste knipa mig i armen för att verkligen förstå att detta endast ligger någon minuts cykelväg från det nya huset.
Det har verkligen blivit ett helt annat liv för hela familjen. Barnen har massor av kompisar på gatan och alla dessa barn springer ut och in till varandra och alla leker med alla, oavsett ålder.
Vi behöver inte köra bil överallt, kan cykla och hämta en pizza eller en liter mjölk, kan t om ta bussen hem från en after-work :)

Det var lugnt och skönt att bo granne med en åker, men detta känns kalas!

torsdag 1 mars 2012

Panel....


Oooh, massor av fin vit panel - till taket på ovanvåningen, till verandataket och till ett väggparti i vardagsrummet.
Tydligen inte så poppis hos målaren att man vill ha vitt-vitt, men han förlåter mig nog när han ser hur fint det blir :)